Geslaagde Erfgoeddag!

De tentoonstelling ‘Bij de zustertjes op de schoolbanken’ van afgelopen erfgoedzondag werd bijzonder gesmaakt door de talrijke bezoekers.

Onder een schitterende lentezon werden jeugdherinneringen opgehaald -plezante maar ook minder leuke- en oude klasgenoten liepen mekaar terug tegen het lijf. Sommige bezoekers hadden zelfs eigen foto’s meegebracht. De Dworpse meisjes geboren in het gezegende jaar 1947 knoopten er een heuse reünie aan vast en bezochten de tentoonstelling in preview op zaterdag samen met de leden van het Beersels schepencollege (zie foto).

Maandagochtend bezochten de huidige leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van Sint-Victor Dworp de tentoonstelling. Dankzij talrijk samengebracht oud schoolmateriaal werden ze ondergedompeld in hoe het schoolleven honderd jaar geleden verliep: van een oude schoolbank, telraam, didactische platen, stichtelijke schoolboekjes tot een volledig zusterhabijt! De leerlingen maakten ook kennis met het verleden van hun schoolgebouw, aan de hand van verschillende oude foto’s en plannen. Heemkundige Marc Desmedt maakt er een erezaak al het materiaal te verwerken tot een nieuwe uitgave van het tijdschrift ‘En het dorp zal duren…’. Tevens werden de recent aangekochte tentoonstellingenpanelen van de gemeentelijke dienst vrije tijd in gebruik genomen.